Gästhamnen


Åstols Gästhamn ligger strax norr om Marstrand i Bohusläns vackra skärgård. Hamnen är en av västkustens bäst skyddande hamnar. Här finns plats för ca.80 gästande båtar, de flesta med stävförtöjning samt långsidesförtöjning. I hamnavgiften ingår nyttjande av wifi, toalett, dusch (varav en är familjedusch, tvättmaskin, torktumlare, vatten och grillplatser. Det finns 75 stycken elanslutningar mot avgift. Hamnkran och småbåtsramp finns också om det skulle behövas. På Åstol finns en välsorterad handelsbod som har öppet året runt, fisk och skaldjursförsäljning under högssäsong, restaurang, rökeri, cafe´ samt uthyrning av rum och hus. Ön är ett unikt kustsamhälle med tät bebyggelse och små slingrande vägar. Här finns också härliga badklippor, barnbad med vattenrutchkana och saltvattenbassäng för de små. I den blomstrande parken finns en skyddad lekplats. Vid fotbollsplanen finns också en boulebana. Det finns ett hembygdsmuseum och galleri Utposten, med galleri längst in i hamnen. Längst i väster ligger Röda stugan - en unik utsiktsplats mot västerhavet och fyrplatsen Pater Noster. Röda stugan används tidvis som galleri. Välkomna till Åstol. Känn tryggheten, Finn omtanken och njut av stillheten ! Mer information om aktiviteter på Åstol längst ner på sidan

Priser högsäsong

 

15 juni - 31 augusti

  • 0 - 10 m = 230 kr
  • 10 - 12 m = 260 kr
  • 12 - 15 m = 330 kr
  • 15 - 18 m = 470 kr
  • 18 - 24 m = 670 kr

För- och eftersäsong

 

9 april - 14 juni samt 1 september - 30 september

  • 0 - 10 m = 160 kr
  • 10 - 12 m = 180 kr
  • 12 - 15 m = 210 kr
  • 15 - 18 m = 360 kr
  • 18 - 24 m = 510 kr

Gästhamnsbåt får var sjunde natt gratis vid sammanhängande vistelse.
Extra avgift för båtar över 4 meter breda 100 kr
EL-avgift (230 V) 50 kr EL-avgift (380 V) 140 kr
Längdangivelse avser L.Ö.A
Avgift båtar, max 6 meter, veckohyra: 700 kr. En natt 150 kr
Toalett, dusch, Wi-Fi, tvättmaskin, torktumlare, GP och vatten ingår i hamnavgiften


Hamnkarta


Boka gästhamn

Åstols Båtförening och Åstols Idrottssällskap samarbetar i projektet Aktivitetsbaserad mötesplats för Alla

.

Tillsammans marknadsför man Åstol som en attraktiv gästbåtshamn med syftet att öka framförallt antalet gästhamnbesök under för- och eftersäsong. Man erbjuder tillgång till nya aktivitetsytor; utomhusgym, boulebana och beachvolleybollplan. Avsikten med samarbetet är att locka fler gästande båtar till ön med dess unika miljö och uppmuntra till möten mellan människor, gästande såväl som fast- och fritidsboende.
Projektet främjar båtlivet och båtföreningens och åstolbornas intresse av att disponera en välskött hamn på ön och att beakta hamnens betydelse för gästande båtar.

Syftet med projektet är att göra Åstol än mer attraktiv och intressant för både boende och besökare. Projektet vill öka gemenskap, trivsel, glädje och livskvalitet som tillsammans ger ökat mervärde till att bo eller ofta besöka Åstol. Projektet vill bidra till ett levande skärgårdssamhälle genom att skapa en aktiv mötesplats på Åstol.

Projektet är finansierat med EU-medel från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling samt pengar och ideella krafter från den lokala idrottsföreningen Åstols Idrottssällskap, Åstols IS.